Auto

Ford Focus

Design
Hned při nákupu tohoto vozu si můžete zvolit úctyhodných 12 barev laku. Přední část vypadá velice sportovně a její přední maska s designovými podélnými proužky celý vzhled podtrhuje. Prolisy kapoty naznačují příjemnou aerodynamiku. Nesmíme zapomenou ani na přední světlomety, protože ty se prolínají až do boční části. Na rozdíl od jiných aut to není zbytečně přehnané. Musíme pochválit i zadní část, protože zadní spoiler nádherně zapadá do karoserie.
znak Ford
Zadní světla jsou v podobném duchu jako přední. Uprostřed mají světlou část na blinkr a couvací světlo. Možná bych tu jen vytkl krátký zadní stěrač. Po přesunutí se do vnitřní části zjistíme, že vůz je mnohem komfortnější oproti minulým generacím. Výrobce také dbal na zavazadlový prostor, a proto verze kombi má 608 l. Volant zde má příjemný tvar, takže se i při dlouhém cestování bude stále pohodlně držet. Své kouzlo má určitě i displej v prostřením sloupku palubní desky.
Ford interiér
Funkce, převodovky a výbavy
Jako u všech automobilů dnešní doby se i tu dbá na dokonalou bezpečnost. Mezi ty nejhlavnější patří detekce chodců. Může se Vám stát, že pojedete v úzké ulici, kde budou v obou řadách zaparkována auta. Z ničeho nic vejde nějaký chodec do na přechod, ale vy už nestihnete zareagovat. A proto je tu tento moderní systém. Chodce spatří a začne automaticky vší silou brzdit. Tento systém se standartně už dodává u všech vozů tohoto modelu. K již zmíněným motorům si můžete vybrat převodovku. Můžete volit mezi šestistupňovou manuální nebo automatickou, jenž má osm převodů. Každá ze šesti výbav má něco do sebe. Zde je volby na každém uživateli. Takovým standardem je Ford Focus Trend Ovšem i tato výbava už má všechny okénka v elektrice, kožený volant nebo například denní svícení. Dalším takovým hlavním rozdělením je klasický pětidveřový a kombi. Ovšem i krátká verze nabídne cca 375 litrů zavazadlového prostoru.